Publisert: 12.05.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Gourmetmat av gris

– Jeg har sans for det nye i det gamle. Og så har jeg veldig sans for svinekjøtt som råvare, sier kokk og konditor Tor-Erik Haug.


Gourmetmat av gris

– Jeg har sans for det nye i det gamle. Og så har jeg veldig sans for svinekjøtt som råvare, sier kokk og konditor Tor-Erik Haug.

 

Hør bare hvilken fireretters middag han nylig serverte et selskap i Hedmark en fredags kveld;

– Medisterkaker med rosepepper, syrlig appelsinsaus, salat og syltede gresskar. – Spareribs med ingefær og soya, servert med Roswaldpoteter (med skall!) og rødkål med rødvin og urter. – Piccata, en italiensk rett med svinenakke banket som schnitzel, panert med egg og parmesan. Retten ble servert med en lun tomatsalsasaus. – Innbakt svinefilét i butterdeig, servert på en risottoseng (sopprisotto), kokt inn med hvitvin, løk og annet krydder. Til filéten ble det servert en inndampet portvinssky.

Høres det godt ut? De var riktig fornøyd oppdragsgiverne også! For de var nemlig ikke ukjent på grisens område. Oppmøtet var bra, men så er det heller ikke hver dag Norsvins lokallag i Stange varter opp med egen kokk og gourmetmat av svinekjøtt!

Tor-Erik Haug er utdannet i Norge og Danmark. Han har jobbet i flere land.

– Hvorfor denne interessen for svin?

– Jeg er jo fra et område med lange tradisjoner når det gjelder svinekjøtt. Men det startet egentlig da jeg var på Continental i Oslo. Vi fikk være med på lanseringen av pattegrisene fra Løten. Det var veldig morsomt. Og siden har det utviklet seg. Jeg liker egentlig å «kødde litt» med maten, selv om jeg vel helst ikke bør uttrykke meg slik om det jeg holder på med, smiler kokken.