Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Ganefart på Karl Johan

– Det er fest over landet og Oslo, sa landbruksminister Lars Sponheim da han åpnet Matstreif på Karl Johan lørdag 11. juni.


Ganefart på Karl Johan

– Det er fest over landet og Oslo, sa landbruksminister Lars Sponheim da han åpnet Matstreif på Karl Johan lørdag 11. juni.

 

Et bedre utstillingsvindu for norske matprodusenter er det antakelig vanskelig å tenke seg. Midt i hovedstadens paradegate var fylke etter fylke på plass med hvert sitt telt. Her kunne du prøvesmake alt fra bygggrynskrem med kirsebærsaus til fjellgeit med gelé.

– Det foregår en stille revolusjon i bygde-Norge. Lokale ysterier lager til sammen 500 spennende oster. Mye av dette kan du smake deg gjennom her. Og jeg vil oppfordre deg som forbruker til å bruke din forbrukermakt. Finner du noe du liker så gå til din lokale kjøpmann og si at du vil ha det i butikkhyllene. Mat handler ikke bare om å spise seg mett. Mat er opplevelse, sa landbruksstatsråden.

Svinekjøttet var kanskje ikke det som gjorde seg mest bemerket i vrimmelen av oppfinnsomme matprodukter, men det betyr ikke at det ikke var der. I alle fylker har det etter hvert blitt en ganske stor skare av småskalaprodusenter som bruker alle mulige slags lokale råvarer i sine matprodukter, både fisk og vilt og tradisjonelle husdyrprodukter. Flere lokale småslakterier trer også fram på arenaen.

Mangfoldet øker, forhåpentligvis til stor glede for forbrukerne, men også bygdene og bøndene. Nå blir det opp til alle matinteresserte å følge opp i nærmiljøet sitt, slik at markedet kan utvikles. Det kan bli en stor utfordring.