Publisert: 28.12.2012 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Gammel og ny folkehelt

Trenden er klar! Mager ytrefilet av svin overtar gradvis kotelettens posisjon som hverdagshelt.


Gammel og ny folkehelt

Trenden er klar! Mager ytrefilet av svin overtar gradvis kotelettens posisjon som hverdagshelt.

 

Koteletten har vært en del av nordmenns middagsvaner i alle år, både til rask hverdagskost og til søndagsmiddagen. Men mye har skjedd med den i disse årene. Den har utviklet seg fra solid sikringskost med en real fettrand til dagens ganske magre kotelett. Koteletter er ytrefilet med ben og spekk, hvor selve ytrefileten nesten ikke inneholder fett! Nå ønsker kundene magrere kjøtt, så vekk med ben og fett, og vi har et topp moderne og sunt produkt!

 

Kjøtt tar opp kampen om den sunne maten

Sunn mat har lenge vært assosiert med frukt, grønnsaker, hvitt kjøtt og fisk. Men det er fullt mulig å velge sunt kjøtt fra firbeinte husdyr. Det er derfor viktig å lære forbrukerne om det sunne kjøttet, og hvordan lage sunn hverdagsmat.

 

Renskåret kjøtt er ja-mat

– inneholder lite fett – inneholder mye proteiner av ypperste kvalitet – inneholder viktige vitaminer og mineraler

 

Fettinhold i 100 g spiselig råvare

– svin ytrefilet 1,8 g – svin indrefilet 3,6 g – svinekjøtt i strimler 2 – 5 g – svin flatbiff 2 g

 

Protein i kjøtt

Rent kjøtt inneholder ca. 20 % protein. Dette er protein av god kvalitet som kroppen bruker blant annet til å bygge nye celler. Dette foregår kontinuerlig, og protein blir derfor kalt kroppens byggeklosser. Voksne personer trenger ca 1 g protein per kilo kroppsvekt per dag. Protein fra kjøtt gir en metthetsfølelse som holder lenge. Dermed blir en ikke fristet til uønsket småspising mellom måltidene.

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt / Matprat