Publisert: 07.06.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Forskningsdager med wok på menyen

Forskningsdagene i Oslo har blitt arrangert i ti år. Men det var første gang i år at landbruket også var en del av Forskningsdagene. Og Norsvins store wok-panne mettet mange munner.


Forskningsdager med wok på menyen

Forskningsdagene i Oslo har blitt arrangert i ti år. Men det var første gang i år at landbruket også var en del av Forskningsdagene. Og Norsvins store wok-panne mettet mange munner.

 

Flere samvirkebedrifter i landbruket var representert i teltene som Norsk Landbrukssamvirke hadde organisert på plass. Norsvins plass var sammen med de andre som står bak BioBank AS.

Forskningsdagene i Oslo gikk denne gangen av stabelen den 17. og 18. september. Mest oppmerksomhet på Universitetsplassen fikk nok wok-panna som Norsvin hadde med seg. Med en diameter på 2,5m kunne den mette mange munner i løpet av de to regntunge dagene arrangementet varte. Det ble delt ut 4 – 5000 smaksprøver i løpet av de to dagene.

Årets Forskningsdager var de 10. i rekken, og landets fremste forskningsmiljøer var representert. Temaet for dagene i år var «På sporet av fremtiden» med fokus på nyskapning.

Det var som sagt første gang at norsk landbrukssamvirke stilte opp på dette arrangementet. Etter initiativ fra BI Handelshøyskolen ønsket arrangørene å knytte seg nærmere landbruket og fremheve dette, et initiativ som flere landbrukssamvirkebedrifter benyttet seg av.

Det er veldig interessant at Norsvin også kan gjøre seg bemerket på en arena som dette. I tillegg til å presentere BioBank og forskningsprosjekter, ble strimlet svinekjøtt og norske grønnsaker presentert på en utmerket måte gjennom utdeling av så mange som 4–5000 wok-smaksprøver. Woken ble betjent av kokkelinja ved Storhamar videregående skole i Hamar, under ledelse av en av Norsvins store wokere, Kjersti Narum fra Stange.