Publisert: 25.02.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Flere besøkende, større salg men lite gris

Agroteknikk på Lillestrøm er ei flott messe hvis du skal kjøpe traktor eller redskap til denne. Men hvis det er gris eller for eksempel bioenergi som interesserer, så blir utvalget lite.


Flere besøkende, større salg men lite gris

Agroteknikk på Lillestrøm er ei flott messe hvis du skal kjøpe traktor eller redskap til denne. Men hvis det er gris eller for eksempel bioenergi som interesserer, så blir utvalget lite.

 

Agroteknikk på Lillestrøm arrangeres hvert tredje år, i år med 23 147 besøkende. Det er en økning på nesten 12 prosent fra forrige messe.

– Vi er godt fornøyd. Vi hadde flere besøkende utenfor Østlandet, det ble vist flere nyheter, og også inngått flere salgskontrakter enn ved forrige messe, sier messegeneral Bjørn Glomsrud til Svin. Han tror det ble solgt et tresifret antall traktorer i løpet av de fire messedagene.

Agroteknikk hadde absolutt det siste og råeste innen traktorer og treskere. John Deere viste sin nye 30 serie, nesten lydløse traktorer med 15 hk ekstra når det behøves. Fendt kom med en komplett serie med trinnløse «Vario»-traktorer, og mange messedeltagere krøp opp i Claas traktorer for første gang. Noen av de lysegrønne ble også vist som verdensnyhet. Men selv med et helt nytt merke er det egentlig få aktører innen traktor. Komponentene under panseret er også ofte de samme, selv om merke, farge og design varierer.

Det er ofte langt større forskjell på det som henger bak traktoren eller finnes på innsiden av et fjøs. Likevel får dette ikke samme oppmerksomhet. Men noen nyheter kan du finne.

 

Tre på Agroteknikk

 

GJØDSEL OG FÔRING:

Jon Jevnaker har slaktegris ved Elverum i Hedmark. Han synes Agroteknikk er ei bra messe med mye aktuelt. – Jeg ser på mye forskjellig, men prøver få en oversikt over hva som finnes av gjødselhåndteringsutstyr samt tørrfôringsautomater. Det siste kunne det vært mer av, men ACO Funki viste et bra utvalg, synes Jevnaker.

 

OVERSIKTLIG:

Ragnvald Engelsvold har 100 grisepurker hjemme i Hå i Rogaland. Han er første gang på Agroteknikk, og mest for å hjelpe til på Reimes stand. – Det er litt for mange store maskiner her, men messa dekker mye aktuelt, og det er oversiktlig og greit å finne fram, sier Engelsvold.

 

TRAKTORER:

Svein Ivar Ånestad er agronomelev på Tomb landbrukskole i Østfold, og kommer fra gård med gris i Re i Vestfold. – Jeg har stått litt på stand for Tomb, men har også prøvesittet en hel haug traktorer og sett på noe gjødselutstyr, forteller Svein Ivar.