Publisert: 27.06.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Fire på Agromek


Fire på Agromek

 

Torben Poulsen

På standen til Perstorp Beton Industri, ved siden av grisebingen med gummimatter i betonggulvet finner vi svinebonde Torben Poulsen fra Fyn. Poulsen har 220 purker, men tenker å bygge ut til nærmere 600. Han lurer i så fall på hvordan han skal bygge.

– Jeg har vært prøvekanin for bingene med gummimatter og synes dette virker veldig lovende. Jeg tror også det er helt nødvendig at gummimattene må være ferdig innstøpt slik som her for at det hele skal fungere, sier Poulsen.

 

Edvin Lindset

Edvin Lindset fra Vestnes har 100 purker i kombinert produksjon. Han er på Agromek for første gang.

– Her er utrolig mange firma innen innredning/fôring jeg ikke visste fantes, sier Edvin Lindset. Sammen med Bjarne Nerheim ser han blant annet på transponderfôring og ulike andre løsninger som kan passe til et nav i en eventuell purkering i Møre og Romsdal. Nye gjødselvogner skal de også ta en titt på.

 

Kjell M.Laksen

Kjell M. Laksen, Lyngdal er satellitt i purkeringen i Vest Agder. I tillegg har han noen sauer. Vi treffer han på en stand der de selger tilsetningsstoffer som gjør gjødsla mer tyntflytende. På Agromek er ulike løsninger/bygninger til slaktegris mest interessant.

– Jeg vurderer å fôre fram smågriser til slakt selv, sier Laksen, som også får med seg de mindre standene med artikler for svineprodusenter.

 

Bertil Helbertsson

Bertil Helbertsson fra Kungsbacka sør for Gøteborg er korn- og slaktegrisprodusent. Han fôrer fram 7000 slaktegris i året.

– Svineprisen er for lav til å tenke investeringer nå. Jeg er her mest for å komplementere det jeg har. Det er også artig å se hvilken vei utviklingen går og kanskje finne noen nyttige småting, sier Helbertsson.