Publisert: 11.06.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Fikk 650 smågriser samme uka som prisen raste

– Jeg håper de ikke setter ned slaktegrisprisen før hovedtyngden av disse grisene er levert, sier Halvor Moshus.


Fikk 650 smågriser samme uka som prisen raste

– Jeg håper de ikke setter ned slaktegrisprisen før hovedtyngden av disse grisene er levert, sier Halvor Moshus.

 

Han fikk sine vel 600 smågriser levert samme uka som Norsk Kjøtt satte ned smågrisprisen med 100 kroner.

– Normalt har jeg 656 smågriser i innsettet. Nå skal jeg få griser hver 16. uke fra satelitter, så jeg må redusere litt for å holde meg innenfor konsesjonsgrensa. Da får jeg om lag 3,25 innsett i året. Det har vært bra å drive med slaktegris, men nå håper jeg at ikke vi som kjøpte rett før prisfallet blir sittende i saksa ved at slaktegrisprisen senkes før vi får levert. Jeg frykter det. Etter min mening burde vi i hvert fall få levert minst to tredjedeler av denne grisen før prisen går ned, sier Halvor Moshus.