Publisert: 18.01.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Fem på GRIS 2007


Fem på GRIS 2007

 

Elin Nevland, Bjerkreim

SUPERPURKA: Elin Nevland var i Trondheim sammen med mannen Håvard. Hjemme på gården i Bjerkreim i Rogaland har de både ku og gris. – Vi gikk på ulike foredrag. Jeg synes foredraget der de var kritisk til superpurka kanskje var et av de mest interessante. Ellers var hele arrangementet kanonbra, sier Elin Nevland i Bjerkreim.

 

Olav Opland, Byneset

RAGDE: Enkelte hadde kort vei til GRIS i 2007. En av dem var Olav Opland svinebonde på Byneset i Trondheim kommune. Han er trolig også den svinebonden som har kortest vei til Tor i Berlinerpoplene. – Jeg likte foredraget til Anne B. Ragde godt. Der avslørte hun at studiene av svineproduksjon og svinebønder til bøkene hennes var gjort på Fosen og ikke Byneset, smiler Olav Opland. Han synes hele arrangementet og stemningen rundt var en stor opplevelse.

 

Jasminka Ponjavic-Djolovic, Serbia

ALT ANNERLEDES: – Alt er annerledes. Både organisering, det faglige, og det å arrangere noe så stort med bare gris som tema. Dette var en opplevelse, sier Jasminka Ponjavic-Djolovic fra Serbia. Hun er rådgiver på gris i Serbia og fulgte flere av foredragene i Trondheim gjennom tolk. Jasminka er med på et prosjekt finansiert av UD der Vefsn Landbrukskole er prosjektleder. Opplegget er blant annet å opprette en svineskole i Serbia og lære opp ressurspersoner tilknyttet denne.

 

Geir Heggheim, Tau

10 i STIL: – Gjennomføring av arrangementet stod til 10 i stil. Det var også gode foredrag, men jeg savnet fokus på det som er landbrukets og svinenæringas hovedutfordring nr. 1 i øyeblikket. Det er at norsk næringsliv går så det suser. Det betyr stor kostnadsvekst også for landbruket, uten at vi kan legge på prisene i andre enden, sier Geir Heggheim, svinebonde i Tau og leder i Norsvin Rogaland.

 

Cathrine Stavrum, Stokke

MYKOTOKSINER: – Her treffer vi svinekollegaer fra hele landet. Hele arrangementet var supert. Jeg og mannen min Frode har vært på ulike foredrag. Det er mye å lære. Foredrag om fôring og stell og gjerne holdt av bønder selv, liker jeg best. Foredraget om mykotoksiner var også veldig interessant, sier Cathrine Stavrum. Hun er kombinertprodusent fra Stokke i Vestfold.