Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Fatland og Grilstad styrker samarbeidet

Kjøttkonsernene Fatland og Grilstad styrker sin konkurransekraft gjennom å etablere et felles eid selskap for nedskjæring av gris og lam i Oslo, og slakterisamarbeid i Trøndelag.


Fatland og Grilstad styrker samarbeidet

Kjøttkonsernene Fatland og Grilstad styrker sin konkurransekraft gjennom å etablere et felles eid selskap for nedskjæring av gris og lam i Oslo, og slakterisamarbeid i Trøndelag.

Fatland går inn på eiersiden i Grilstadeide Midt Norge Slakteri AS.

De to konsernene signerte den 18. november en rammeavtale for gjennomføring av samarbeidet etter at økonomiske forhold og forhold til ansatte er avklart. Planen var at dette skulle avklares medio desember.

Norsk kjøttbransje er preget av svak lønnsomhet og overkapasitet. I forbindelse med den planlagte avviklingen av driften ved Grilstad avdeling Gjøvik ble det innledet samtaler mellom de to konsernene om å utnytte eksisterende kapasitet bedre for å styrke konsernenes konkurransekraft. Samtalene har resultert i eiermessig integrasjon mellom de to konsern innen skjæring av gris og slakting i Midt-Norge.

Beslutningen medfører dessverre at driften ved Grilstad avdeling Gjøvik vil bli avviklet, noe som berører ca. 70 ansatte. Men fast ansatte blir tilbudt nytt arbeid i Oslo eller ved Grilstads fabrikk i Brumunddal.

– Vi vet at dette vil medføre ulemper for de berørte ansatte og beklager dette, sier konsernsjef Odd Arne Dalsegg.

Men han mener at selskapene må ta ansvar for en bærekraftig utvikling både for seg selv og for bransjen.