Publisert: 28.05.2020 Oppdatert: 28.05.2020

Stikkord:

En roligere vår

I skrivende stund ser verden ganske annerledes ut enn for et par uker siden, og ingen vet helt hvordan eller hvor lenge korona vil påvirke samfunnet framover.


Beate Menes Didriksen, Styremedlem Norsvin

 

Det eneste vi vet er at folk fortsatt vil trenge mat, og at de faktisk kanskje vil trenge mer mat i tiden som kommer siden reisevirksomhet og svenskehandel antageligvis vil holdes på et lavt nivå lang tid framover. 

Vi svineprodusenter er drillet på dette med smittebeskyttelse fra før, og vet hvor lite som faktisk skal til for at en reduserer smittefare med 90 prosent bare ved for eksempel håndvask. Bruk kunnskapen vi har på en fornuftig måte og hjelp til å beskytte deg selv og andre mot smitte.

For en tillitsvalgt ble det en roligere vår. Årsmøter avvikles enten digitalt eller utsettes. Kanskje lærer vi oss nye metoder for framtidig gjennomføring av møter og diskusjonsarenaer som sparer både tid og miljøet.

Jordbruksoppgjøret blir utsatt, men i solidaritet med alle dem som nå mister jobber og går en usikker framtid i møte, tåler vi å vente litt til på det.

Nå føles det svært meningsfullt og trygt å ha et yrke der en produserer mat til befolkningen, og vi håper at vi lykkes med å skjerme vår verdikjede fra bonde til foredlingsindustri, så alle fortsatt får levert dyr fra fjøset og at det kommer varer i butikken.

Ta vare på hverandre!