Publisert: 12.05.2019 Oppdatert: 12.06.2019

Stikkord:

En råne med en plan

Inne i avdeling B i Norsvin Alfa finner vi Krok, en liten råne med en listig plan… Han har nettopp kommet inn fra karantenen, og med en høy avlsverdi er han på god vei til å bli en av de mest populære eliterånene.


Av Kine Krogstad Hagen, Norsvin Alfa

Selv sikter han mot toppen, og vil selvfølgelig være den beste eliterånen!  Sædkvaliteten er godkjent, nå er det bare et siste hinder. Samtidig med Krok kom nemlig rånen Lupin inn fra karantenen, og han har høyere avlsverdi!

Dette er til stor irritasjon for Krok. Han har i det siste tilbrakt søvnløse netter i bingen, vridd og vendt på seg, og fundert på hvordan han skal kvitte seg med konkurrenten. Og med det har han kommet opp med en plan: Ryktene sier at Lupin har dårlig sædkvalitet. Han har halefeil! Dette skal han nok få utnyttet, kanskje går det an å psyke ham ut?

Planen settes ut i livet. Med et lurt glis sniker Krok seg bort til bingeskillet og hvisker til naboen: «Psst.. Har du hørt..?»

Rånen ved siden av er med på notene, og snart hører han at hviskingen sprer seg igjennom avdelingen. Han tripper av begeistring, dette går akkurat som planlagt!

Med ett høres et høyt hvin nede i enden av avdelingen. Det er er Lupin: «Hva? Kan jeg bli hivd ut på grunn av halefeil? Og jeg blir ikke kvitt det?!»

Ungrånen har panikk i stemmen. Dette hadde han ikke regnet med! Krok blir så opprømt at han koster på seg en liten seiersdans, planen virker!

Utbruddet til Lupin får støynivået rundt i hele avdelingen til å øke, med snøft og grynt fra flere av bingene. Det er det mange som har meninger om dette, halefeil kan være skumle saker! Duroc’ene står derimot og rister på hodet og humrer. Disse halefeilene er jo for det meste et problem land­svinene har, og derfor ikke noe de uroer seg over.

Nedslått har Lupin lagt seg rett ut i bingen og hikster: «Heretter vil jeg ikke være seminråne mer, hvis jeg skal hives ut på grunn av dette…»

Men de eldre rånene synes at nå får det være nok, og trer støttende til.  Landsvinrånen Krutt grynter trøstende: «Ta det med ro, dette kan du vokse av deg, du må bare gi det litt tid». «Ja, jeg hadde også dette problemet da jeg var yngre», istemmer Format.

Lupin løfter litt på hodet: «Er det sant? Kan jeg bli eliteråne også?» Krutt nikker bekreftende. «Ja, det kan du nok bli».

Lupin setter seg opp. «Hvor lang tid tar det å bli kvitt halefeil da?» Format ser tankefull ut, «Nei, du får vel bare fortsette å prøve, så kanskje det retter seg med alderen…?»

Nå får Lupin motet tilbake, han hopper opp, stormer mot grinda og dytter til den. «Kom hit med fantomet, dette skal jeg få orden på!»

I den andre enden av avdelingen senker Krok hodet og sukker. Dette ble jo ikke helt som han hadde tenkt. Da spørs det om han ikke får pønske ut en ny plan!