Publisert: 15.11.2023 Oppdatert: 15.11.2023

Stikkord:

Eli Grindflek blir forskningsdirektør i Topigs Norsvin

I en pressemelding fra Norsvin heter det at Eli Grindflek skal lede forskningsteamet i Topigs Norsvin, med en omfattende forskningsportefølje. Teamet består av ansatte over hele verden.


Grindflek gleder seg til å kunne fokusere mer på retningen og visjonene for selskapets forskning, med mål om å bidra til raskere svar og løsninger på utfordringene en møter innen avl og svineproduksjon, nå og i fremtiden. 

– Jeg ser også veldig fram til å jobbe tettere på alle forskerne og de ulike forskningsområdene i Topigs Norsvin-«familien» og bidra til å styrke det globale forskningsnettverket vårt ytterligere, sier hun. 

 

 

Eli Grindflek (PhD) blir fra 1. oktober forsknings­direktør i Topigs Norsvin (Foto: Norsvin).

 

 

Grindflek har 25 års erfaring innen husdyravl og genetikk. De siste 10 årene har hun vært forsknings- og utviklingssjef i Norsvin. Hun har en mastergrad i husdyravl fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og tok doktorgrad ved NMBU i 2001. Til sammen har hun bidratt i mer enn 90 vitenskapelige publikasjoner, og ledet utallige forskningsprosjekter i Norsvin. 

Har vært sentral
I Norsvin har Grindflek jobbet mye med prosjekter innen genomikk og nye genteknologiske metoder. Hun har blant annet vært sentral i implementeringen av genomisk seleksjon i norsk svineavl, en metode som har revolusjonert moderne avls­arbeid, og som Norsvin tok i bruk tidlig.

Til daglig vil Grindflek fortsatt ha base i Norge, men blir også hyppig å finne ved hovedkontoret til Topigs Norsvin i Den Bosch, Nederland. Grindflek er 54 år, og oppvokst på Elvål i Rendalen.

– Vi er stolte over å ha norsk ledelse for den store forskningsporteføljen til Topigs Norsvin. Det er en stor anerkjennelse av Eli, både av hennes personlige egenskaper og hennes kompetanse innenfor et omfattende fagområde, sier administrerende direktør i Norsvin SA Olav Eik-Nes.

Grindflek tar over stillingen etter nederlandske Egbert Knol 1. oktober.