Publisert: 10.09.2020 Oppdatert: 10.09.2020

Stikkord:

Ei annen tid

Nå fikk vi teste det å bli fengsla i eget land med de muligheter som dette gir oss.


Per Inge Egeland, styremedlem Norsvin

Å være selvforsynt med mat mangler vi mye på, men å produsere det vi kan er en nødvendighet selv om vi må importere litt råvarer. At det norske folk har vært kreativ i denne tida er det ingen tvil om. Det settes grønnsaker i småskala over hele landet, settepoteter var ikke å oppdrive, distriktsbutikker fikk en etterlengtet opptur og våre kjøttlager fikk bein å gå på. Aldri før har vi vel fått så mange kommentarer fra folk som er på ferie eller kjøretur; «Jøss så flott det er her!» Tror nok mange, inklusive meg, har fått en aha-opplevelse av at dette ikke
ordner seg selv.

Det mest hyggelige nå om dagen er at prisen er av en slik karakter at en nå føler litt velbehag, det er litt igjen på konto når regningene er betalt. Vi har nok hatt litt hjelp av stengte grenser mot naboland i sør og øst, men vi har jammen gjort en jobb med å produsere noenlunde det markedet trenger. Jeg håper at vi fortsatt klarer å forsyne våre forbrukere med norskproduserte produkter, og at nok av oss vil fortsette å gå i fjøset hver dag hele året.

I skrivende stund er det fortsatt mye usikkerhet rundt Covid-19. Tiltaka endres stadig, og ved oppmyking av grenser viste forbruker at det er kronene som rår når det gjelder grensehandel. Det er da en grunn til å nevne at vår produksjon, som dekker det norske markedet ca. 100 prosent, har en skjør balanse. Tror de fleste av oss ikke vil ha tilbake årene 2017-2019 framover.