Publisert: 03.12.2020 Oppdatert: 03.12.2020

Stikkord:

Dugnad reddet produksjonen

Effektive smitteverntiltak, dugnad og god lagånd ble redningen for Grilstad da det brøt ut koronasmitte i fabrikken på Ranheim i oktober.


Bildet: Til daglig jobber de med helt andre ting. Dugnaden i fabrikken ble en lærerik opplevelse for Jan Tore Flak (fabrikksjef), Espen Stav Hansen (PU-direktør), Monica Eik-Nes (direktør forretningsutvikling) og Thomas Mjølhus (business controller). I forrige uke ble de plassert i helvare-avdelingen for å bidra med vakuumering av hel spekepølse. (Foto: Grilstad AS)

 

Både konsernledelse og administrasjon ble satt i arbeid for å opprettholde produksjonen. 

– Hadde det ikke vært for de gode smitteverntiltakene, og at hele organisasjonen stilte opp, ville hele fabrikken blitt stengt og alle ansatte satt i karantene, sier driftsdirektør Morten Letnes.

I oktober ble over 30 medarbeidere på Grilstads produksjonsanlegg i Trondheim satt i ti dagers karantene etter at det ble påvist koronasmitte hos fire medarbeidere.

I samråd med smittevernkontoret og kommuneoverlegen ble det besluttet at ­Grilstad kunne opprettholde produksjonen. Den største utfordringen var tilgang på arbeidskraft, på grunn av det store antallet medarbeidere i karantene. Løsningen ble en god gammeldags dugnad, der administrasjon og konsernledelse trådte til. 20 personer fra administrasjonen bidro til å holde hjulene i gang og sikre de store verdiene som ligger i en spekematproduksjon. Nå er de fleste ansatte tilbake i jobb, og produksjonen hos Grilstad går som normalt igjen.