Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

– Det er for mye svinekjøtt

– Det er ingen tvil om at det er for mye svinekjøtt, sier direktør Trygve Brandrud i Gilde Norsk Kjøtt.


– Det er for mye svinekjøtt

– Det er ingen tvil om at det er for mye svinekjøtt, sier direktør Trygve Brandrud i Gilde Norsk Kjøtt.

 

Antall purker er omtrent på samme nivå som før. Men effektiviteten fortsetter å øke litt, og vektene er tre kilo høyere enn i fjor. Vektøkningen bidrar alene til en produksjonsøkning på 3 000 tonn svinekjøtt, og illustrerer vektenes betydning for markedsbalansen.

– Blir vektregulering en del av markedsreguleringen?

– Det vet vi ikke, men vi har søkt Omsetningsrådet om at regulering ved hjelp av slaktevekter skal kunne brukes i 2006. Vi søker også om at ordningen med slakting av lette griser skal fortsette. Jeg håper at begge instrumenter kan tas i bruk, sier Brandrud.

Til de som frykter at prognosene viser at salgstrykket på gris er for lite i 2006, så sier Brandrud at markedsføringen av gris fortsetter som før. Gilde fortsetter å operere ned lagrene, og det betyr mindre engrossalg. Dette er hovedgrunnen til at salgsindeksen ikke er 102 som i fjor. Det er mye kjøtt på lager hos skjærebedriftene, og da blir etterspørselen etter nye slakt mindre.

– Forbruksambisjonene er ikke redusert. Men i vår bedrift har vi nå fått et nytt selskap som heter Norsk Kjøtt Råvare AS som skal jobbe med lager, kundeoppfølging og logistikk. Dette spisser trykket mot bestemte mål i organisasjonen, sier Brandrud.