Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Damer som er hekta på vekta

I kommunene Åsnes, Grue, Kongsvinger og Odalen finner du 11 damer som er «hekta på vekta».


Damer som er hekta på vekta

I kommunene Åsnes, Grue, Kongsvinger og Odalen finner du 11 damer som er «hekta på vekta».

 

Siden 1987 har studieringen på gris vært i sving, naturlig nok med noen generasjonsskifter når det gjelder deltakere. I vinter startet de på Norsvins siste studiekurs «Hekta på vekta».

– Vi hadde noen møter hvor vi diskuterte utseende som hofter, lår og selvsagt jur. Dette temaet har det blitt mye faglig diskusjoner rundt, men også mye moro. For det er ikke til å unngå at det blir en del «griseprat» når vi møtes, forteller damene til Svin.

Men så var det her i vår at Kirsten Svendsgård kom med idéen om å ta en tur til Tallin på Spa.

28. november var alle pass, penger og store kofferter klare, og turen gikk til Kalev Spa Hotell ved gamlebyen, der de fikk to behandlinger hver dag.

Etter første dagen i bassenget, litt sauna og en klassisk massasje, var all griselukt borte! Det var rart, men kjempegodt. Der koste damene seg i fire dager. Blant annet besøkte de restauranten «Estonian Country Restaurant», hvor det utenfor var pyntet med blomsterpotter som så ut som grisunger foran hvert vindu. Innenfor serverte de tradisjonsrik mat fra Estland, laget av svinekjøtt og med en spesiell surkål til. Damene glemte for en stund vekta, og fikk etterpå servert kaffe av krus med griser på.

Rapportene forteller at damene ble lagt skikkelig merke til og fikk mange positive tilbakemeldinger, noe som kanskje skyldes at de gikk i buffs og t-shirts fra Norsvin og praktiske ryggsekker fra Felleskjøpet.