Publisert: 25.06.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Bygger PEP-stall i Norge

Tørres Bore, Bore på Klepp, har gård med ku. Men han satser på slaktegris i tillegg.


Bygger PEP-stall i Norge

Tørres Bore, Bore på Klepp, har gård med ku. Men han satser på slaktegris i tillegg.

 

– Jeg ønsker et grisehus med minst mulig støv og best mulig luft og arbeidsmiljø for meg som svinerøkter. Jeg synes alt for få tenker helse ved bygging av grisehus, sier Bore. Han er veldig fornøyd med hvor god luft og mye lys det er inne i grisehusene fra Ph- Staldprodukter. Samtidig ønsker han også å satse på en rimelig grisehusløsning. Sterk dansk krone gjør at prisen blir litt høyere enn planlagt. Likevel velger Bore PEP-stall fra Danmark. Huset blir 47 x 14 meter inkludert utlastningsrom. Inni er det to rekker av 18 binger. Egentlig er det plass til 19 slaktegriser i bingen, men Bore regner ikke med å ha mer enn 17 griser der.

Graving startet i januar og bygging er godt i gang. Utvending er det hele ferdig nå i slutten av mars. Da har Bore selv stått for utgraving/opp-pukking av tomt pluss støping av ringmur og gulv. Og i mai flytter de første grisene inn.

– Et komplett hus som det Bore bygger vil koste ca. 1,8 millioner norske kroner på ferdig opparbeidet tomt. Dette er pris for ferdig oppsatt hus med innredning og tørrfôring, men uten gjødselkum, opplyser Per H. Bjerg i Ph-Staldprodukter.