Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Bra trøkk på slepeslangeutstyr


Bra trøkk på slepeslangeutstyr

Både Agromiljø og Hektner Maskin selger mye utstyr i form av slepeslanger og stripe/fanespredere.

– Vi solgte cirka 45 anlegg i 2014, hvorav over halvparten med stripespreder. Året i år tegner til å bli minst like bra, sier Kyrre Vasstveit, daglig leder i Agromiljø på Finnøy. Trenden er noe grovere utstyr enn før, altså grovere slanger.

– Men vi selger mindre til utlandet. Krisen i europesik melk- og svineproduksjon er trolig årsaken, opplyser Vasstveit. Selskapet omsatte for 19 millioner i 2014. Omtrent samme omsetning hadde Hektner Maskin ved Lillestrøm. De importerer alle typer gjødselutstyr.

– Omsetningen i år blir kanskje den dobbelte av 2014. Det er veldig bra trøkk for tiden, og slepeslanger selger klart bedre enn vogner på blautgjødsel. Vi har solgt et anlegg med slepeslanger denne uka og satt i gang tre slike anlegg forrige uke, forteller Hans Chr. Hektner daglig leder i Hektner Maskin. Selskapet selger SlurryKat fra Irland sitt slepeslangeutstyr, men sliter litt med kursen på britiske pund. Da er det relativt gunstigere å selge svensk utstyr. Nytt i år er at de igjen har blitt leverandør av svensk HILL- utstyr pluss også Odin (De Laval). Nylig har de også solgt sitt første gjødselsepareringsanlegg til en kubonde.