Publisert: 08.05.2012 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Bønder i by’n

Jeg var vel ikke alene om å sperre øynene opp . Buldringen fra 70 store grønne traktorer som kom inn i stua gjennom Felleskjøpet sitt reklameinnslag i beste sendetid. Bønder og Traktorer.


Bønder i by'n

Jeg var vel ikke alene om å sperre øynene opp . Buldringen fra 70 store grønne traktorer som kom inn i stua gjennom Felleskjøpet sitt reklameinnslag i beste sendetid. Bønder og Traktorer.

 Det var et stort og krevende opptak som ble gjort utenfor Skedsmo i fjor høst med mange traktorer, mye tungt utstyr og en formidabel innsats fra lokale bønder. Etter en omfattende reklamebyråkonkurranse valgte Felleskjøpet Agri å kjøre traktorene sine til sentrum.

Målet med filmen var å vise frem kompetansen som bøndene har. Folk som bor i tettbygde strøk kan dra nytte av dette. Det er bare å ta en tur til Felleskjøpet, så kan du bruke det samme utstyret som ekspertene.

Et veldig morsomt og konstruktivt prosjekt. Folk har et positivt forhold til Felleskjøpet.

Det må ha vært en utrolig følelse å kjenne buldringen av 70 traktorer over åskammen. Gang på gang måtte de tilbake til start for nye opptak og nye kameravinkler.

Mange av Felleskjøpets bønder er selv med i filmen.

Det var en god følelse å se bøndene innta byen. Her var det bønder som kunne sitt fag. Proffe bønder som fortsatt er der når samfunnet trenger dem.

De fleste dagene kommer til oss med oppgaver og ting som må gjøres. I blant lurer vi på om det er noe verdt det vi strever med. Er vi til nytte for samfunnet , eller er vi bare til bry? Kravene som stilles til oss blir større og større. Vi hører det gang på gang. Skal du være med som bonde og svineprodusent må du lykkes og være proff. Derfor var det herlig å se filmen på fjernsynet. Kjenne på stoltheten over å være bonde. Om det skulle bli krig eller krise, om et tre ligger over vegen eller du får motorstans på bilen. Er det en bonde i nærheten, er du reddet.

Willy Finnbakk