Publisert: 25.08.2009 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Batallé – ny kunde med ni millioner slaktegriser

Spania har en årlig svineproduksjon på ca. 40 millioner slaktegriser, og familieselskapet Batallé er en viktig leverandør av både livdyr og slakt i markedet.


Batallé – ny kunde med ni millioner slaktegriser

Spania har en årlig svineproduksjon på ca. 40 millioner slaktegriser, og familieselskapet Batallé er en viktig leverandør av både livdyr og slakt i markedet.

 Normal021falsefalsefalseNO-BOKX-NONEX-NONEMicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:”Vanlig tabell”;mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-qformat:yes;mso-style-parent:””;mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin:0cm;mso-para-margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:”Calibri”,”sans-serif”;mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}Totalt står selskapet for en årlig produksjon av 9 millioner slaktegriser gjennom egen produksjon og salg av hybridpurker i Portugal, Spania, Italia og Kroatia. Batallé er også en av landets store produsenter av Serranoskinke. Selskapet har nå valgt Norsvin landsvin som komponent i sin robuste hybridpurke som er ei LD -purke.

Nå er det etablert en ren norsk landsvinbesetning litt nord for Barcelona. Denne skal drives som en norsk avlsbesetning, og skal produsere landsvinråner til formålet. Besetningen med Norsvingenetikk har en flott beliggenhet i et naturreservat ved foten av Pyrenéene, nær byen Olot cirka to timer nordøst for Barcelona. Den er etablert med leveranse av livdyr fra Norsvin Internationals datterselskap Norsvin Lietuva. Herfra ble det fraktet dyr i to omganger i vår, og disse er nå inseminert. Besetningen betjenes med sæd fra Hamar, og den drives som en norsk avlsbesetning med unggrismåling og rapportering gjennom InGris.

Kontrakten med Batallé ble inngått etter at selskapet hadde gjort en grundig utprøving av Norsvins landsvingenetikk. Med tanke på den store produksjonen selskapet representerer, er dette en svært viktig avtale for Norsvin. Batallé har jobbet med genetisk forbedring av avlsdyr siden 1962.