Publisert: 02.07.2019 Oppdatert: 02.12.2019

Stikkord:

Åtte av ti er mer bevisst på dyrevelferd

Folk har blitt mer bevisst på dyrevelferd etter å ha deltatt  på studiekurset «Dyrevelferd i Høysetet».


Nummer 7 – 2019

I januar 2019 kom Norsvin med studiekurset «Dyrevelferd i høysetet». Kurset består av et hefte og seks små filmer som omhandler bl.a. bruk av strø og rotemateriale, oppstalling og dyretetthet, tilgang på fôr og vann, hale­biting og oppfølging av syke og skadde dyr.

En undersøkelse gjennomført i sommer viser at 94 prosent av de som ­deltok syntes tema for studiekurset var spennende, og at åtte av ti har blitt mer bevisst på dyrevelferd i sin besetning. Det er positivt å se at Norsvins studieopplegg bidrar til økt fokus på dyrevelferd. Norsvin bruker ressurser på å utvikle årlige studieopplegg, og fagavdelingen synes derfor at det er oppløftende å se at 93 prosent har svart at de syntes organsiasjonen skal fortsette å produsere nye studiekurs.

Men undersøkelsen viser også at mange ikke har deltatt på et studieopplegg. Flere oppgir dårlig tid eller manglende informasjon om studiekurset som årsak. For de som måtte lure er studieopplegget fortsatt tilgjengelig. Filmene ligger på Youtube, og ­heftet kan bestilles i Norsvins nett­butikk eller ved å ringe 62 51 01 00. Så kanskje akkurat du skal invitere noen gode bondekollegaer på kveldsmat og studiering?