Publisert: 22.01.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Årets studiehefte klart for utsendelse

Årets studiehefte, På helsa løs, er nå klart for utsendelse. Studiehefter kan som vanlig bestilles gjennom Bygdefolkets studieforbund.


Årets studiehefte klart for utsendelse

Årets studiehefte, På helsa løs, er nå klart for utsendelse. Studiehefter kan som vanlig bestilles gjennom Bygdefolkets studieforbund.

 

Studieheftet er utviklet i samarbeid mellom Helsetjenesten for Svin og Norsvin. Mona Gjestvang, leder for HT-svin og Marthe Lang-Ree, fagkonsulent i Norsvin har hatt hovedansvaret for årets studiehefte. HT-konsulenter, både fra Nortura og KLF, samt fagpersoner fra Koorimp, Norsvin og Desinfektionsrådgiveren Aps i Danmark har bidratt med fagstoff til heftet.

Heftet består av fire hovedkapitler. For at man skal forstå hensikten med forebyggende helsearbeid og smitteforebyggende tiltak er det viktig at man har kjennskap til de forskjellige smittestoffene; hva som kjennetegner dem og de viktigste egenskapene deres. Dette er derfor tema for det første hovedkapitlet i heftet. Dersom man kjenner til hvilket smittestoff som gir infeksjonen, vet man også om den lar seg behandle eller ikke, hva man bør behandle med, og ikke minst hvordan nye infeksjoner kan forebygges. De tre øvrige kapitlene tar for seg: − hvordan hindre spredning av smittestoffer − hvordan hindre oppblomstring av smittestoff − hvordan øke grisenes motstandskraft.

Vi håper det blir mange aktive studieringer også denne studiesesongen. Årets tema er et viktig fagområde for både slaktegrisprodusenter og smågrisprodusenter!

Heftepris er kr 220,- og hefter bestilles hos Bygdefolkets studieforbunds lokal- eller fylkeskontor, evt BSF sentralt tlf. 22 05 48 30.