Publisert: 25.08.2009 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Aksjon fôrregistrering

Nå gir Norsvin, Norgesfôr, Felleskjøpet, Nortura og KLF full gass når det gjelder fôrregistrering. Fra og med 2010 settes «Aksjon fôrregistrering» i gang for å understreke nødvendigheten av fôrregistrering.


Aksjon fôrregistrering

Nå gir Norsvin, Norgesfôr, Felleskjøpet, Nortura og KLF full gass når det gjelder fôrregistrering. Fra og med 2010 settes «Aksjon fôrregistrering» i gang for å understreke nødvendigheten av fôrregistrering.

Normal021falsefalsefalseNO-BOKX-NONEX-NONEMicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:”Vanlig tabell”;mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-qformat:yes;mso-style-parent:””;mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin-top:0cm;mso-para-margin-right:0cm;mso-para-margin-bottom:10.0pt;mso-para-margin-left:0cm;line-height:115%;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:”Calibri”,”sans-serif”;mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

– Vi ønsker å bidra til at alle begynner å registrere fôrforbruk, og hjelpe de som ønsker det i gang med dette, sier Marthe Lang-Ree ved Norsvin. Denne aksjonen har som mål å få flest mulig til å registrere fôrforbruk, å få produsentene til å se nytten av fôrregistrering. Dette håper vi vil kunne bedre økonomien hos hver enkelt svineprodusent, og gjøre det enklere å registrere.det vil også i andre rekke gi et bedre grunnlag for rådgivning ute i besetningene.

 

Aksjon fôrregistrering

 

Norsvin, KLF (representert ved flere slakterier), Nortura, Fellekjøpet, N orgesfôr og Fiskå har nå gått sammen for å gjennomføre Aksjon fôrregistrering. Aksjonen skal gå fra og med 2010 til og med 2011. Alle slaktegrisprodusenter får tilbud om tett oppfølging av både konsulent fra slakteri og fôrleverandør. D u vil kunne få den hjelpen du trenger, alt fra Ingris web kurs til rådgivning innen drift og fôring. Som en skjønner så har ikke konsulentene ubegrenset med kapasitet, så her er det første mann til mølla. – Det er fristende å si «løp og kjøp». Dette er virkelig en kjempemulighet for de som ønsker å komme i gang med registrering eller de som trenger et spark for å fortsette å gjennomføre registrering fullt og helt. Det er ikke noe å vente med. Ring konsulenten nå, oppfordrer L ang-Ree.

 

Studieheftet 2009

 

I oktober kommer studieheftet, som en følge av aksjonen. Heftet skal være et hjelpemiddel til å komme i gang med registrering, og være et verktøy som skal hjelpe den enkelte til sette inn tiltak for å forbedre fôrforbruket. I år skal vi lage heftet slik at det skal være naturlig å ha det i grisehuset og heftet skal tåle det. Temaet er etterlengtet, så vi håper mange vil bruke det.