Publisert: 30.11.2012 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Agroteknikk

Årets Agroteknikk var en suksess med over 28 000 besøkende. Få svinenyheter ble presentert, men noen få fant vi.


Agroteknikk

Årets Agroteknikk var en suksess med over 28 000 besøkende. Få svinenyheter ble presentert, men noen få fant vi.

Felleskjøpet viste Egebjerg fødebinge med enklere åpning av smågrishjørnet. Dette kan nå gjøres fra gangen med ei hånd. Også Fjøssystemer har nå en binge med etthåndshåndtak for åpning av smågrishjørnet samt bøyde spiler i fronten, men de viste ikke bingen på Agroteknikk.  Reime viste derimot en binge med enkelte små forbedringer. Den tredje og siste bingen vi så var tysk og ny i Norge. Den ble vist av RKbygg.   

 

Danbox og alternativ varmelampe

Husdyrsystemer selger nå containergrisehuset Danbox i Norge. Det finnes nå tre-fire produsenter med slike grisehus her i landet. Med høye norske byggekostnader blir dette ofte en rimelig løsning for de som trenger bygge på litt. Gjennom samarbeidet med Danbox har Husdyrsystemer også tilgang til Aniheater varmeelement fra Future Farming. Dette er et alternativ til varmelampe, og den monteres enkelt slik som ei lampe.

– Fordelen er en jevnere spredning av varmefeltet og at temperaturen ikke blir for høy, sier Tore Torkildsen i Husdyrsystemer. Dermed trives smågrisen bedre i smågrishjørnet. Elementet måler ca 35×15 cm og koster drøyt 600 kr/stk.

  

Lesevennlig og batterieffektiv vekt

Teo Teknikk fra Nærbø på Jæren viste Teo grisevekt på Agroteknikk. Den lette norske aluminiumsvekta har vært på markedet en stund, men har fått noen forbedringer. Den har ny, større og mer batterieffektiv skjerm som samtidig har mer lesevennlig skrift. Prisen starter på drøyt 14000 kroner.