Publisert: 22.12.2010 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

3 på Agromek

 


3 på Agromek

 

Bilde 294

Peter Sonner har gård på øya Bornholm med 800 purker og selger hele 23000 smågris (30 kilos). Selv om resultatet er bra og han har egen fôrproduksjon, taper han i øyeblikket på sin svineproduksjon. Men han er på Agromek for å få med seg nyheter som kanskje kan forbedre produksjon enda mer.

– Jeg ser etter nyheter innen fôring, ventilasjon og innredning, forteller Sonner til Svin

 

Bilde 123

Bjørn Høyland på Høyland, Time i Rogaland, er en gjenganger på Agromek. Han har vært på messa nesten  hvert år siden slutten av 80-tallet. Hjemme har han 50 kyr og får drøyt 50 purker hver åttende uke som satellitt i purkering. I tillegg har han nylig blitt selger for Fjøssystemer på innredning.

 

– Sønnen Bengt er nå aktivt med i drifta slik at jeg har mer tid, sier Bjørn. Årets Agromek synes han var av de mindre interesante, særlig på ku, der både De Laval og Lely var fraværende.

 

– På gris var det noe bedre. Jeg kikket særlig etter nyheter innen innredning og fôring. Det var noen interessante nyheter i sistnevnte kategori, sier Høyland, men han fant ikke noe som han har umiddlebare planer om å bruke hjemme. 

 

Bilde 213

Fleming Rasmussen har gård ved Åbenrå Sønderborg sør på Jylland. Hjemme på gården har han 1500 dekar korn og fôrer fram 10000 slaktegris, men kjøper grisen allerede ved 7 kg. .

 

– Jeg er på Agromek både for å se etter utstyr i kornproduksjon og svineproduksjon. Til gris er det nyheter innen fôring/fôrautomater jeg er mest innteressert i, men også innredning generelt, sier Rasmussen. Som slaktegrisprodusent har han det noe enklere enn smågrisprodusentene, men heller ikke slaktegrisprodusenter tjener stort.