Publisert: 11.03.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Uklare signaler om øko-kjøtt

Bøndenes interesse for å produsere økologisk kjøtt har ikke tatt av det siste året.


Uklare signaler om øko-kjøtt

Bøndenes interesse for å produsere økologisk kjøtt har ikke tatt av det siste året.

 

Svin fulgte for eksempel Gildes økologiske svinekjøttsatsing på ferskvare tett for vel to år siden (Svin 8/03). Det var ingenting i veien med ambisjonene og innsatsviljen, men de synlige resultatene i butikken ble heller så som så. Nå ser vi at også andre media rapporterer om sviktende øko-interesse blant produsentene, blant annet med utgangspunktet i statistikk fra Debio. Det virker derfor litt forvirrende når vi nå flere steder kan lese at Gildes øko-kjøtt i 2005 var en suksess. Vi snakker her først og fremst om ferskt øko-kjøtt av storfe. Til Dagligvarehandelen sier for eksempel Gildes kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist at verdiøkningen for hele 2005 var 74 prosent. Den gode utviklingen har fortsatt inn i 2006. Ferskvaretilbudet finnes fortrinnsvis på Østlandet, mens frossent økologisk storfekjøtt fås over hele landet. Gilde har nå ni varianter i rikssortimentet av økologisk kjøtt. I løpet av året kommer også ferskt økologisk lammekjøtt og et foredlet produkt. Gildes øko-produkter produseres på Gol.