Publisert: 11.09.2018 Oppdatert: 11.09.2018

Stikkord: ,

Too good to go

Matsvinn er et enormt miljøproblem. Bare i Norge kaster vi 355.000 tonn spiselig mat hvert år. Dette tilsvarer hver åttende handlepose, og så mye som 42,3 kg mat per hode.


Her har en fornøyd kunde hentet god overskuddsmat fra hotellet til en hyggelig pris. 

Dette er både unødvendig, absurd og grotesk med tanke på at 700 millioner mennesker i verden sulter, mener de som fronter matsvinn-appen Too good to Go.

Men nå skjer det heldigvis holdningsendringer, både hos privatpersoner og i matvarebransjen. 

Mange jobber for å redusere matsvinnet på ulike måter. Én måte å redusere det på kan være å bruke matsvinn-appen Too Good To Go. Den kobler sammen spisesteder som har mat til overs med folk som har lyst til å spise denne maten. Overskuddsmaten registreres i appen av spisestedet, og hentes på slutten av dagen. På denne måten slipper spisestedene å kaste mat, folk får god mat til en hyggelig pris og man sparer miljøet. Alle vinner. Siden oppstart i 2016 har folk over hele landet reddet én million porsjoner med mat fra søpla, skriver initiativtakerne bak appen.