Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Svinekjøttpølsa Tønsberger er lansert

Wiener, Frankfurter, Krakauer, Hamburger – sterke merkenavn med tilknytning til sine opprinnelsesbyer. Nå har også Tønsberg fått en pølse oppkalt etter seg: Tønsberger.


Svinekjøttpølsa Tønsberger er lansert

Wiener, Frankfurter, Krakauer, Hamburger – sterke merkenavn med tilknytning til sine opprinnelsesbyer. Nå har også Tønsberg fått en pølse oppkalt etter seg: Tønsberger.

 

Det er pølsemakere ved Nortura Tønsberg sammen med konsernets produktutviklere, som har utviklet pølsa, og som hele Nortura-konsernet har stor tro på. Pølsa produseres naturligvis ved Nortura Tønsberg, og blir å finne i butikker over hele landet fra mai.

Pølsemaker Gunnar Frellumstad er en av dem som har vært med hele veien fram til ferdig pølse:

– Vi har brukt lang tid på å finne den rette smaken og grovheten, og er veldig fornøyd med resultatet, sier Frellumstad. Tønsberger er en grov, urøkt pølse av kun svinekjøtt. Den har et kjøttinnhold på 72 %, og er smakssatt med karve og majoran.

Nortura Tønsberg regner med å produsere 25 – 30 tonn denne sesongen av pølsa. Markedet for spesialpølser har vokst kraftig de siste årene, så det er tydelig at folk er klare for litt variasjon på grillen!