Publisert: 25.08.2009 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Statsråd kledd av i valgkampen!

 


Statsråd kledd av i valgkampen!

 

Normal021falsefalsefalseNO-BOKX-NONEX-NONEMicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:”Vanlig tabell”;mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-qformat:yes;mso-style-parent:””;mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin-top:0cm;mso-para-margin-right:0cm;mso-para-margin-bottom:10.0pt;mso-para-margin-left:0cm;line-height:115%;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:”Calibri”,”sans-serif”;mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

 I skrivende stund skal Norsvin i morgen ha besøk av statsråden for mat- og landbruksdepartementet, Lars Peder Brekk ! Vi er spente, stolte og gleder oss fælt til stasbesøket! Og når du nå leser dette, er besøket for lengst avholdt, og vi vet hvordan det gikk. Men det vet vi ikke nå, da … Jo, forresten. Vi tror vi nesten vet hvordan det vil gå, så gjennomarbeidet og koordinert og briefet som vi er med landbruksministerens stab i departementet, som har sine klare ønsker og krav i forbindelse med besøket.

 

Men det er ikke bare vi som blir stilt krav til fra departementet! Også vi krever noe av statsråden og hans følge. Vi krever at om han skal få komme må han være i god form, og ikke ha influensalignende symptomer i kroppen. Likeså må han kle av seg fra ytterst til innerst, også «senterpartiet », dusje og sette på seg Norsvins kledelige blå kjeledress ! Ingen forskjell på Jørgen Kongsro og Kong Salomon her, nei ! Alt dette for å beskytte den norske grisen mot H1N1-viruset. Den norske grisen er jo den eneste i verden, sammen med den islandske, som ikke har svineinfluensa i populasjonen. Og slik har vi tenkt at det skal være for framtiden også !

 

Og da får det heller stå sin prøve at vi kanskje gjennom dusjen på Norsvin Delta gir grunnlag for en ny «statsråd i underbuksa-historie», fire tiår etter at senterpartilegenden Per Borten ble verdensberømt i sine hvite Dovre underbukser. I så fall er det på tide at vi avløser den gamle historien med en ny. Våre gulrøtter for at statsråden valgte å besøke nettopp oss, blant mange spennende alternativer, er nok to ting. Den ene gulroten er at Norsvin som eneste avlsselskap i verden bruker datatomograf i kommersielt avlsarbeid. Dette lukter av innovasjonshøyde, satsning og framsynthet. Den andre gulrota er vår gryende internasjonale suksess med salg av norsk svinegenetikk på verdensmarkedet. Vi har en solid plattform spesielt i Sverige, Finland og det amerikanske markedet! Og den ferskeste biten av gulrota vi har valgt å lokke både statsråd og rikspresse med, er vårt nylig inngåtte samarbeid med det spanske svineselskapet Batalé. Battale holder til i Barcelonaområdet, og driver avlsarbeid, svinekjøttproduksjon og slakterivirksomhet i vel fem ganger størrelsen av det norske markedet. De har valgt Norsvin Landsvin som 50 prosent innslag i sin hybridpurke, som ellers består av Duroc. Valget falt på oss på grunn av vår gode helsestatus og Norsvin Landsvins eminente evne til å kombinere fruktbarhet med slakte- og produksjonsegenskaper. Vi gleder oss til å fortelle både statsråd og presse i morgen at Norsvin nå leverer genetikk til en av Spanias største Serranoskinkeprodusenter! Dette er jo fascinerende og kuriøst, men også svært så interessant forretningsmessig for Norsvins eiere, de norske svineprodusentene! Ja, det er som dere skjønner valg i år, og valgkampen har startet. Politikerne jobber på høygir med å være ute blant folket og i næringa for å profilere sine merkesaker. Norsvin nyter derfor godt av dette i en såkalt vinn-vinnsituasjon med statsråden, hvor vi får hjelp til å komme fram i rampelyset med alle de gode ting vi står for og jobber med i Norsvin, mens statsråden får lov til å sole seg litt i glansen av en ganske så vellykka blomst i landbruksfloraen, som et bevis på at det norske landbruket under den rådende landbrukspolitikk kan være både kreative, innovative og sogar også vise til internasjonal suksess bare de legger alle kluter til, gjennom vel 50 års målrettet arbeid ! Bedre valgflesk, i ordets rette forstand, enn et besøk på Norsvin, kan man ikke få i valgkampen, vel ?