Publisert: 12.04.2013 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Ren duroc snart nytt spesialprodukt


Ren duroc snart nytt spesialprodukt

 

Det skjer mye spennende på farsiden i norsk svineavl for tiden. Siden 2001 er durocavlen trappet kraftig opp, og det er nå 11 besetninger som har purker og smågrisproduksjon av ren duroc. Nye tiltak for å forsterke durocavlen ytterligere diskuteres i disse dager, og det er bra. Framgangen i durocavlen har skutt fart som følge av de siste års satsing, og det er grunn til å vente enda raskere framgang i tida som kommer.

En annen effekt av dette er at tilgangen på rent durockjøtt også blir større. Når avlen har fått sine dyr blir det slakt til overs. Durocprodusenter har lenge poengtert hvor godt rent durockjøtt smaker. Det er derfor gledelig at Gilde Norsk Kjøtt nå signaliserer at det kan komme på tale å utvikle et nytt spesialprodukt av duroc til butikkene. Større mangfold i utbudet av svinekjøtt må hilses velkommen.