Publisert: 13.12.2012 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Nytt Norturaslakteri i Nordland

Et topp moderne slakteri- og skjæreanlegg ble åpnet av Nortura i Bjerka i Nordland i slutten av mai. Anlegget har kostet vel 200 millioner kroner. Det er på 10 000 kvadratmeter, og får 80 ansatte.


Nytt Norturaslakteri i Nordland

Et topp moderne slakteri- og skjæreanlegg ble åpnet av Nortura i Bjerka i Nordland i slutten av mai. Anlegget har kostet vel 200 millioner kroner. Det er på 10 000 kvadratmeter, og får 80 ansatte.

 

– Jeg er stolt og glad for at vi endelig er i hus. Nå kan knivene slipes og tas i bruk etter tre års byggeprosess. Jeg er også svært fornøyd med at så mange av våre dyktige medarbeidere har valgt å bli med å bygge opp et godt faglig miljø ved Bjerka, tiltross for økt reisevei, sier fabrikksjef Roy Albertsen.

Nortura Bjerka erstatter fabrikkene i Brønnøysund, Mosjøen og Bodø. Målet med å bygge en ny fabrikk er å effektivisere driften. Bjerka-fabrikken vil hver uke 1000 griser, 400 storfe og 8000 småfe i høstsesongen. Utenom sesongen skal det slaktes 350 småfe i uka. Volumet er det samme som de tre fabrikkene før produserte til sammen. Det 19 år siden kjøttsamvirket forrige gang åpnet en ny fabrikk for slakting og skjæring av firbeinte dyr.