Publisert: 17.09.2015 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Lokalmat i Tigerstaden

For 11. gang samlet norske lokalmatprodusenter seg i Oslo sentrum medio september. Matstreif er en av landets største matfestivaler.


Lokalmat i Tigerstaden

For 11. gang samlet norske lokalmatprodusenter seg i Oslo sentrum medio september. Matstreif er en av landets største matfestivaler.

Dette er festivalen for de som lurer på hva som rører seg i norsk mat- og drikkeproduksjon. Folk som kommer hit er som regel opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike produkter. Lokalmatprodusenter fra hele landet kom også i år for å vise frem det ypperste av det et norsk matfat har å by på. Sesongens frukt og grønnsaker var selvsagt til stede, fersk sjømat, særegne oste- og kjøttprodukter, for ikke å snakke om lokalbrygget øl, sider og saft. Hele 34 norske bryggerier serverte 169 øltyper, og i teltet ble det også servert sider laget av norske epler.

Lørdag 12. september ble det også for første gang arrangert et eget Barnas Mastreif. Her arrangerte Norges bygdekvinnelag kurs for barn mellom 5 og 15 år i følge med en voksen. Det var også rekorddeltakelse på NM i lokalforedla mjølkeprodukter med hele 190 produkter fra 53 produsenter, og landbruks- og matminister Sylvi Listhaug delte ut hedersprisen til årets produkt.