Publisert: 01.01.2017 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Glimt fra KLFs 100 årsfeiring

Med helgrillet okse og rause smaksprøver fra 12 kjøttbedrifter, markerte Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (KLF) sitt 100 års jubileum med en stor lunsj i sentrum av Oslo i juni i sommer. Mange satte pris på det.  


Glimt fra KLFs 100 årsfeiring

Med helgrillet okse og rause smaksprøver fra 12 kjøttbedrifter, markerte Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (KLF) sitt 100 års jubileum med en stor lunsj i sentrum av Oslo i juni i sommer. Mange satte pris på det.  

Også landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Han var ikke i tvil da han testet hamburger fra Espeland og sodd fra Inderøya; – Fantastisk gode produkter som trygger mangfoldet og som vi kan være stolte av.Mange så naturligvis sitt snitt til å sikre seg godbiter fra kvalitetsorienterte kjøttbedrifter, men også en rekke politikere fra nasjonalforsamlingen et lite steinkast lenger opp i Oslos hovedgate.

Brekk ga smaksprøver

 

– Det er hyggelig for meg å kunne står her midt i Oslo-gryta og gratulere alle de 157 medlemsbedriftene og produsentene bak KLF med dagen! Dere er viktige bidragsytere til en produksjon som blir stadig viktigere i en verden som trenger mer mat! Det er bra med flere markedsaktører innen omsetning og foredling av kjøtt for å oppnå konkurranse i matkjeden her i landet, fastslo Lars Peder Brekk. Og avsetningen på Inderøysodden var det ingen ting å si på. Av de til sammen nær 900 porsjonene som ble delt ut i løpet av fem timer, håndterte Brekk et 20-talls. Ministeren røpet forøvrig at han nyter denne spise når han er på sine hjemtrakter.

 

Helgrillet storfe 

Rammen rundt jubileumsmarkeringen kunne knapt vært bedre. Strålende sol, et nysgjerrig og sultent publikum, motiverte og engasjerte bedrifter med sine spesialprodukter, og ikke minst iherdig innsats fra Kjøttbransjens Elitelag og KLF-sekretariatet. Tre representanter for Elitelaget hadde kvelden før rigget et storfe på snaut 150 kilo over kjempegrillen, og i 18-19 timer ble skrotten helgrillet etter alle kunstens regler. Ikke mindre enn 180 kilo grillkull gikk med, og grillsjef Trond Øyvind Gyberg fra firmaet Jens Eide i Lillesand var ikke i tvil: – Når vi gleder så mange med dette kjøttet er det verdt slitet. Dette er knallmoro for oss også.

 

Hektisk

 

Det ble framfor alt hektisk for de 12 bedriftene som represeneterte KLF-mangfoldet under jubileums-lunsjen. Folk sto nærmest i kø for å sikre seg smaksprøver, og her var det mye å velge i. Ande-confit fra Vestfold Fugl, krydrede gourmetpølser fra Brødr. Michelsen, tradisjonell spekemat fra Denja Voss, pølser fra Angus-bedriftene Gunnar Ruud og A. Strøm Larsen, Stranda-skinke fra Grilstad, Inderøysodd, hamburgere fra Ådne Espeland, hele grill-arsenalet fra Skjeggerød, utsøkte viltprodukter fra Smedstuen, kyllingsnadder fra Den Stolte Hane og omelett fra Eggprodukter AS. Med andre noe for enhver smak. Det bør nevnes at et knippe dyrevernere hadde en markering med plaktater og bilder noen meter unna KLF-paviljongen. De fikk svært liten oppmerksomet. For denne dagen var det matglede som sto i sentrum.