Publisert: 04.03.2010 Oppdatert: 30.05.2018

Stikkord:

Forbrukerprisen på kjøtt ned 1,7 prosent i januar

Forbrukerprisen på kjøtt gikk ned med 1,7 prosent første måned i 2010, og svinekjøtt drar prisene ned.

 


Forbrukerprisen på kjøtt ned 1,7 prosent i januar

Forbrukerprisen på kjøtt gikk ned med 1,7 prosent første måned i 2010, og svinekjøtt drar prisene ned.

 

Av de ulike kjøttslagene økte prisen på lam med 3,2 prosent, mens de øvrige kjøttslagene hadde en prisreduksjon, der prisen bl.a. gikk ned med 0,3 prosent for fjørfe, 1,2 prosent for svin og 0,7 prosent for reinsdyr. Det viser en rapport fra Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF). Forbrukerprisen på meierivarer gikk ned i januar med 0,7 prosent, mens prisen på grønnsaker og frukt økte med 0,8 prosent. Forbrukerprisen på fisk gikk ned med 2,7 prosent i januar.

 

Engrospriser og produsentpriser

 

Engrosprisen på meierivarer var uendret i januar. Engrosprisen på fjørfe og lam var også uendret i januar, mens engrosprisen på storfe og svin gikk ned med henholdsvis 4,0 prosent og 2,0 prosent. Produsentprisene på storfe og svin (uten trekk for omsetningsavgift) gikk også ned i januar, med henholdsvis 2,6 prosent og 1,4 prosent, mens produsentprisen på lam økte med 1,0 prosent.